Wanneer moet je beginnen met de vachtverzorging van jouw puppy?

puppy laten wennen aan trimmenHet beste is om direct een vast ritueel ervan te maken om uw pup te borstelen. Zet uw pup op tafel, hierdoor heeft u meer overwicht. Beloon uw hondje als hij het borstelen toelaat en laat bijten in de borstel niet toe. Bouw de tijd dat u ermee bezig bent op en zorg dat u degene bent die de borstelbeurt beëindigt.

De eerste keer in de trimsalon

Om u een idee te geven, wat een puppygewenning inhoudt bij mij:

De puppy wordt eerst op de hoge tafel gezet, zodat hij/zij hier alvast een beetje aan kan wennen. Ook laat ik de pup wennen aan de geluiden van de tondeuse en föhn. De nageltjes en oortjes worden nagekeken. Ook kijk ik even naar de tandjes. En kunnen de oogjes eventueel vrij geknipt worden.
Uiteraard krijgt u als baasje advies over de te gebruiken borstels en kammen en leg ik uit hoe je het beste de pup kunt borstelen. Tijdens deze gewenning is er ook de ruimte voor uw vragen. Stel ze gerust! De eerste indruk en ervaring van pups zijn zeer bepalend. Met alle bovengenoemde handelingen is het uur al wel vol gemaakt, en langer dan een uur met de pup bezig zijn is niet verstandig omdat de pup anders last krijgt van stress en concentratieverlies.
Dat uurtje is voor een pup écht meer dan genoeg voor zijn eerste kennismaking.
Je zult ook merken dat zodra de pup weer thuis is na zijn avontuur, hij/zij heerlijk even zijn oogjes dicht zal doen, om bij te komen en zijn spannende dag te verwerken. Dit is dan ook niet meer dan normaal, pups verwerken namelijk net als wij de meeste nieuwe indrukken tijdens hun slaap.

Een puppywenbeurt is helemaal gratis!

Na het eerste bezoek van je puppy in de trimsalon

Na de eerste trimbeurt kan het zijn dat je pup zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, met de kop schudden, zijn lichaam besnuffelen of gaan rollen over de vloer. Je hond moet wennen aan het gevoel van zijn nieuwe uiterlijk. Over het algemeen is dit dezelfde dag of de dag erna weer verdwenen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op of kom langs met uw puppy bij mijn trimsalon in Wijchen voor een gratis puppy-wenbeurt.